Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / CAMPIONATUL NAȚIONAL 2016 – campioni noi și vechi
11.10.2016
CAMPIONATUL NAȚIONAL 2016 – campioni noi și vechi
Versiune tipar
 

Recent s-a încheiat ediția a XXIV-a  a Campionatului național al amatorilor, disputat în trei probe – Simplu ”-50” și ”50+”, precum și proba de Dublu.

Au participat peste 50 de jucători din Chișinău, Tiraspol, Bălți și Orhei, meciurile fiind disputate pe terenurile Clubului ”LOCOMOTIVA-777”. Competiția s-a desfășurat sub egida Federatiei de Tenis a Moldovei (FTM).

Dăm mai jos tabelul cu noii campioni și ocupanții locurilor premiante:

Simplu "-50"

Simplu "50+"

Dublu

1. Alexandr ANTOCI
2. Dmitri LEBEDEV
3. Iuri Boldirev
4. Grigori Gramatin

1. Ion LAMBANTU
2. Slavian Guțu
3. Igor Lelenco
4. Mihail Zarea

1. V.MÎNDRU – E.PLUGARIOV
2. I.LELENCOS.IVANOV
3-4. A.Mariciuc – Gr.Gramatin
I.Grosu – V.Ciornîi

Consolare
1. Alexei RUCICA
2. Veaceslav Botezat

 

Doar la proba de Dublu campionii de anl trecut au reusit sa-si pastreze titlul. La probele de simplu avem campioni în premieră absolută. Este de remarcat îndeosebi excelenta evoluție a lui Ion Lambantu în categoria Simplu ”50+” și marea surpriză pe care a furnizat-o în semifinală printr-o victorie de zile mari asupra campionului titular (din 2015) Mihail Zarea. La fel de bună a fost evoluția lui Ion și în finala Campionatului, contra lui Slavian Guțu, ambii fiind componenți ai lotului național de veterani (M55). Meciul final se îndrepta spre un deznodămînt cu trei seturi, însă accidentarea lui S.Guțu spre sfîrșitul setului doi a pus capăt meciului, aducîndu-i lui I.Lambantu primul titlu de campion național de simplu.

La fel de impresionantă a fost și evoluția lui Alexandr Antoci în categoria Simplu ”-50”, care a revenit spectaculos în finala contra bălțeannului Dmitri Lebedev, după ce pierduse primul set. Și pentru Alexandr acesta este primiul titlu de campion la simplu.

Conducerea AVTM ține să mulțumească și pe această cale partenerilor AVTM, prin al căror sprijin important a fost posibilă desfășurarea prezentei ediții a Campionatului – domnilor Mihail Usatîi, Ion Lambantu, Valeriu Mîndru, Eleferie Pitel, Reprezentanței Babolat-Moldova, Companiei EFES-Vitanta și Postului TV ”Moldova Sport”.

















 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 295906