Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / Totalurile anului 2008 şi ultimul turneu al sezonului.
09.02.2009
Totalurile anului 2008 şi ultimul turneu al sezonului.
Versiune tipar
 

totalurile anului 2008

avtm a încheiat sezonul 2008 cu o serie de rezultate notorii atît pe plan extern cît şi intern. Astfel:

pe plan internaţional
a) au fost cucerite 19 medalii (8 – aur, 3 – argint, 8 – bronz)  la 9 campionate şi turnee din străinătate. Cele 8 titluri de campion au fost cucerite de Valeriu Mîndru (3 titluri în România şi Ucraina), Slavian Guţu (3 titluri în România), Igor Cuzneţov (1 titlu în Ucraina), Serghei Ştepu (1 titlu în Ucraina) şi Adrian Mariciuc (1 titlu în România).
b) a fost înregistrată a 3-ea participare la Campionatul mondial pe echipe (Antalia, Turcia, 11-18 octombrie 2008) cu două echipe de bărbaţi (35+ şi 50+) la care au fost cîştigate un meci de simplu (S.Guţu) şi un meci de dublu (S.Guţu-S.Zaicenco) în meciurile cu echipele Turciei şi Sloveniei.   

pe plan Naţional
a) au fost organizate nemijlocit de către AVTM 7 turnee: Campionatul naţional (ed. 16), Turneul „Masters” (ed. 16), 3 turnee AVTM de simplu, Memorialul de dublu „Martişcenco&Caranicolov şi un turneu de dublu. Alte 2 turnee importante – „Milenium” şi „Cupa de iarnă” – au fost organizate csub egida şi cu sprijinul AVTM.

Campionii anului 2008
(au fost stabiliţi prin cumulul de puncte naţionale şi internaţionale – cele mai bune 4 rezutate)

 

Simplu –45

Vladimir Iampolschi

Palmares 2008: Vicecampion naţional, cîştigător al Turneului internaţinoal „Cupa de iarnă a Moldovei”, semifinalist al Turneului „Milenium”, participant la Campionatul mondial pe echipe. A mai cîştigat titlul anului în 1992 şi 1993.

Simplu 45+

Gary Linden

Palmares 2008:
  Campion naţional, cîştigător al Turneului „Masters”, cîştigător  la  2 turnee din Seria „AVTM-2008”.

Ultimul turneu al sezonului – Milenium 2008

Sezonul tenisistic 2008 a fost încheiat cu turneul tradiţional de revelion „Milenium”, care a şi stabilit clasamentul final al jucătorilor veterani şi amatori pentru anul 2008.


Cîştigători au devenit:

1) La proba „Simplu 35+”: Igor Cuzneţov, care l-a învins în finală la limită pe mult mai tînărul Andrei Razimovschi, aflat într-o formă excelentă (Andrei l-a eliminat categoric în sferturi pe cîştigătorul ediţiei precedente, bălţeanul Denis Jivelco) . Cuzneţov, care cîştigă impresionant a 6-ea oară turneul, din cele 9 ediţii disputate, a demonstrat iarăşi că victoria sa de la Campionatul naţional nu a fost una întîmplătoare şi că are încă multe rezerve fizice şi tehnice pentru a lupta cu succes contra adversarilor săi mai tineri. Cu toate acestea ultimă victorie nu i-a permis lui Cuzneţov să încheie anul pe primul loc din cauza insuficienţei de turnee jucate în 2008.

2) La proba „Simplu 45+”: Samvel Minasian, care l-a învins în finală pe Serghei Ştepu, ultimul făcîndu-şi astfel debutul reuşit în noua probă de vîrstă. Fostul profesionist Minasian a avut o prestatie sigura si convingătoare. Lipsa liderului sezonului la 45+ şi a cîştigătorului ediţiei precedente, Gary Linden, a scăzut oarecum intensitatea luptei în această categorie. O anume sclipire a avut S.Guţu în semifinala contra lui Minasian, conducînd la 2 ghemuri diferenţă în primul set, însă problemele de genunchi l-au silit pe S.Guţu să abandoneze la începutul setului 2.     


3) La proba „Dublu”: Perechea Andrei Razimovschi-Andrei Beliaev, care a învins în finală perechea Cosîh Olga–Macarov Evgheni, cîştigătoarea ediţiei precedente. Pentru perechea de tineri a celor doi Andrei victoria dată este una în premieră.

3) La proba „VIP”: Andrei Porubin, care l-a învins în finală pe Vitali Moscovciuc. Este primul mare succes obţinut de Andrei după mai multe eforturi şi ratări la limită în diverse turnee din ultimii ani.   

Serviciul AVTMinfo
contact@avtm.md

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 296768