Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / TURNEUL “MILLENIUM” – LA EDITIA X
09.01.2010
TURNEUL “MILLENIUM” – LA EDITIA X
Versiune tipar
 

Turneul tradiţional de sală “Millenium-2009”, ajuns la ediţia a X-ea, a pus punct final pe sezonul tenisistic 2009.

Sub aspect de surprize turneul a fost generos – niciunul dintre cîştigatorii din 2008 nu a reuşit să-şi păstreze titlul.

Cea mai mare surpriză a fost afirmarea în forţă în tenisul de veterani a lui Viorel Galaju, fost profesionist şi campion naţional, fost membru al echipei Moldovei de “Cupa Davis”.  Viorel a dominat clar proba de Simplu “45”, învingîndu-l în finală pe Andrei Beleaev cu 6-4, 6-3.

În cealaltă categorie de vîrstă, Simplu “45+”, surpriza a produs-o Serghei Ştepu, care a avansat spre finală prin abandonurile lui S.Guţu şi S.Minasian, în care a reuşit sa-l învingă pe legendarul I.Cuzneţov cu 6-0, 6-3. Acesta din urmă se pare că şi-a supraestimat condiţia fizică, şi nu o singură dată ci de două ori – în preziua finalei şi chiar înainte de finală.

Victoria în consolări şi-a adjudecat-o David Gold, care l-a învins pe Evgheni Ţariuc.

Şi în proba deschisă de “Dublu” cîştigătoare a devenit în premieră perechea V.Matvievici -V.Moscovciuc, învingătoare în faţa duetului I.Cuzneţov-E.Ţariuc.
În proba “VIP” surpriza a furnizat-o Evgheni Ţariuc, care a dispus în finală de V.Bondarciuc.

Turneul în cauză a stabilit şi clasamentul final al anului fără să mai influenţeze asupra cuceririi titlurilor de campion al anului, acestea fiind adjudecate de către Denis Jivelco (Bălţi) la  Simplu “45” şiSamvel Minasian (Chişinău) la Simplu “45+”. Clasamentul final 2009 poate fi accesat la rubrica respectivă de pe pagina de internet AVTM.  











AVTM-logoServiciul AVTMinfo
contact@avtm.md

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 296617