Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / Debut de sezon remarcabil la Iaşi sau...Cuzneţov se întoarce
04.03.2011
Debut de sezon remarcabil la Iaşi sau...Cuzneţov se întoarce
Versiune tipar
 

În perioada 3-6 februarie a.c. veteranii tenisului din Moldova au participat la tradiţionalul turneu „Memorialul Tărcuţă” de la Iaşi (România), turneu inclus în Calendarul competiţional al Federaţiei Române de Tenis. Din delegaţia sportivilor chişinăuieni au facut parte 4 sportivi, care au înregistrat cel mai frumos debut de sezon internaţional prin 1 medalie de aur, 2 de argint şi 3 de bronz.

Sportivii noştri au dominat clar categoria de „Simplu 50+”, în care, mai întîi, Igor Cuzneţov a cîştigat semifinala într-un meci de zile mari contra puternicului jucător Horaţiu Rîşcuţă (3/6,7/6,10/5), urmat de Slavian Guţu, care a dispus în a doua semifinală de favoritul 1, Sandu Negară, cu  6/1,6/3.

Finala  a fost deci una chişinăueană în care oboseala lui Cuzneţov, după dificila semifinală, avea sa-şi spună cuvîntul, dînsul cedînd în faţa lui S.Guţu cu 5/7,2/6. S.Guţu cîştigă astfel un al 3-lea turneu la Iaşi, după două titluri la Turneul “Cupa Cotnari” (2007 şi 2008). Perechea I.Cuzneţov-S.Guţu a cucerit şi o medalie de bronz la “Dublu 50+” după ce a eliminat favoriţii 2, demonstrînd o prestaţie solidă şi avînd şanse reale să cîştige turneul, dacă nu se făcea resimţită oboseala şi densitatea de meciuri pe zi. Oricum, evoluţia de la Iaşi poate fi considerată o frumoasă revenire în circuitul internaţional atît a titratului nostru jucător I.Cuzneţov, cît şi a perechii I.Cuzneţov-S.Guţu.

O frumoasă evoluţie au avut şi Sergehi Ştepu cu Valeriu Mîndru. Primul a cîştigat argintul la “Simplu 45+”, pierzînd la limită finala contra lui Viorel Negru (6/3,0/6,11/9), bunul nostru amic de la Suceava şi cel care a cîştigat Campionatul naţional 2010 al Moldovei. S.Ştepu a mai cucerit bronzul la “Dublu 30+” cu V.Mîndru, iar V.Mîndru, deşi nerefăcut completamente după traumă, a reuşit să ia şi bronzul la “Simplu 45+”. FELICITĂRI !

Rezultatele tehnice ale turneului pot fi gasite pe pagina oficială de internet a Federaţiei Române de Tenis la http://www.frt.ro/ro/competitii_detalii/2444.

 









 

AVTM-logo

Serviciul AVTMinfo
contact@avtm.md

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 295978