Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / BRAVO!!! PERECHEA IGOR CUZNEŢOV – SLAVIAN GUŢU MEDALIATĂ CU BRONZ LA EUROPENELE DIN GERMANIA
25.07.2011
BRAVO!!! PERECHEA IGOR CUZNEŢOV – SLAVIAN GUŢU MEDALIATĂ CU BRONZ LA EUROPENELE DIN GERMANIA
Versiune tipar
 

Recent un grup de tenismeni veterani din Moldova au revenit din faimosul oraş balnear Baden-Baden (Germania), unde au participat în premieră la Campionatul individual al Europei printre veteranii tenisului. Din delegaţie au făcut parte 5 sportivi care au concurat în diverse categorii de vîrstă: Nelli Cernîh (Femei 55+), Ion Lambantu (Bărbaţi 50+), Igor Cuzneţov (Bărbaţi 50+), Alex Bodaşco (Bărbaţi 45+) şi Slavian Guţu (Bărbaţi 50+).

După 4 participări la Campionatele mondiale pe echipe, iată că tenismenii veterani din Moldova mai înscriu o pagină frumoasă în istoria tenisului din ţară prin debutul într-o competiţie europeană de anvergură – Campinatul individual al Europei. Şi nu pur şi simplu înscriu o nouă pagină prin doar simpla participare, ci o pagină onorabilă prin reuşita perechii formată din Igor Cuzneţov – Slavian Guţu, care a obţinut locul 3 în proba de Dublu 50+, după ce a trecut în sferturile de finală de cuplul Alfred Klammer (Austria) – Thomas Werner (Germania) într-un meci la limită şi plin de suspans. Scor final: 4:6, 7:5,12:10 pentru duetul din Moldova.

Cuznetov-Gutu impreuna cu adversarii din memorabilul meci din sferturi

 

Sportivii nostril au reuşit să întoarcă meciul după pierderea primului set şi după ce au fost conduşi cu 2:0 şi 3-1 în setul doi. Şi în ghemul decisiv (tie-break) ai noştri au fost conduşi la început dar de fiecare dată au revenit, astfel ca în final să se autodepăşească prin puncte cîştigate incredibil de ambii jucători,  asigurîndu-şi un loc pe podiumul de premiere la Europene! Felicitări !!!

Cuznetov-Gutu in actiune

Împreună după meciul de dublu cîştigat în sferturi

Este important să menţionăm că în afară de membrii delegaţiei moldovenşti, care au spijinit frenetic perechea premiantă, s-au aflat şi doi tenismeni din România – Maria Popescu-Baran şi Dan Comănescu (cu familia) - buni prieteni ai jucătorilor noştri, care au încurajat din inimă perechea noastră. Le mulţumim şi pe această cale !


Echipa de sprijin din România: ”Hai Moldova!”

Menţionăm în continuare şi succesul lui Alex Bodaşco, care a reuşit accederea în primii 16 jucători (după 2 victorii) în categoria Simplu 45+ într-un tablou de 45 de jucători.

A.Bodasco inainte de prima victorie

Igor Cuzneţov a reuşit totuşi o performanţă şi la simplu prin ocuparea locului 2 în turneul de consolare. Igor a trebuit să joace în consolări după ce a fost învins în primul tur al tabloului principal, deşi a avut 2 mingi de meci contra germanului Karl Kremer. Slavian Guţu a avansat şi el în faza finală a consolărilor ocupînd locul 3 după ce a cedat în semifinale în faţa canadianului Jean-Pierre Cöté, cel care avea să cîştige turneul de consolare.

Următorul turneu de anvergură pentru veteranii noştri este Campionatul internaţional al României ce se va desfăşura la sfîrşitul lui august curent la Mamaia.

Alte secvenţe foto de la Campionatul individual al Europei

AVTM-logo

Serviciul AVTMinfo
contact@avtm.md

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 296989