Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / CAMPIONATUL PE ECHIPE - FAVORITII ȘI-AU CONFIRMAT VALOAREA
03.04.2013
CAMPIONATUL PE ECHIPE - FAVORITII ȘI-AU CONFIRMAT VALOAREA
Versiune tipar
 

Campionatul pe echipe - favoritii și-au confirmat valoarea

Luna martie curent a înregistrat un eveniment tenisistic de excepție – reluarea după o pauză de 15 ani a Campionatului național pe echipe destinat veteranilor și amatorilor tenisului. Între anii 1994-1998 AVTM a organizat patru ediții ale respectivei competiții. Și iată că în acest an, dintr-o dorință de diversificare a cadrului competițional, AVTM, în cooperare cu Clubul de Tenis ”Locomotiva-777” și cu sprijinul Federației de Tenis a Moldovei, a relansat numitul Campionat organizînd ediția a 5-ea.
La startul competiției s-au alineat 14 echipe (28 de sportivi) formate fiecare din cîte 2 jucători amatori/veterani. Dintre acestea o echipa a reprezentat or. Tiraspol, iar o alta  a fost mixtă (Chișinău/Bălți). Celelalte 12 echipe au fost din Chișinău.

Campionatul a reunit pe cei mai puternici jucători amatori și veterani aflați în fruntea clasamentului final pe 2012, precum Grigori Gramatin, Vladimir Iampolschi, Evgheni Țariuc,  Adrian Mariciuc, Slavian Guțu, Vladimir Petcov și Ion Lambantu, inclusiv legendarul Igor Cuznețov cu un clasament mai modest, dar aflat în bună formă. Formatul competiției a fost similar cu cel al desfășurării campionatelor mondiale pentru veterani. Or, acest lucru a fost special gîndit pentru a servi drept pregătire pentru jucătorii veterani de la noi, care urmau să participe, pentru a 6-ea oară, la Campionatul mondial pe echipe din Antalia, Turcia.

Formula competiției a prevăzut un tablou principal de 9 echipe, în care au fost admise direct 5 echipe conform punctajului acumulat de jucători atît la simplu, cît și la dublu, pe parcursul anului competițional 2012. O echipă a fost admisă în baza unui bilet de acceptare directă (”wild card”) oferit de organizatori. Astfel, celelalte 8 echipe rămase au luptat în calificări pentru 3 locuri vacante pe tabloul principal.

Tabloul principal a fost constituit din 3 subgrupe a cite 3 echipe fiecare. Întîlnirile din subgrupe s-au disputat dupa formula ”fiecare-cu-fiecare”. Din subgrupe au promovat în faza finală trei echipe de pe primele locuri și anume:

V.Iampolschi/I.Lambantu - cîștigătoarea Subgrupei A
E.Tariuc/I.Cuznetov - 
cîștigătoarea Subgrupei B
V.Lazarenco/A.Mariciuc - cîștigătoarea Subgrupei C

precum și o echipă cu cel mai bun rezultat de pe locul II în subgrupă: G.Gramatin/V.Petcov.

Au urmat semifinalele. Învingatoare au devenit primele doua echipe favorite ale Campionatului. Ambele întîlniri au fost extrem de strînse, finaliștii fiind desemnați doar dupa meciul de dublu.
  
Rezulatele semifinalelor: 

G.Gramatin/V.Petcov - V.Lazarenco/A.Mariciuc:  2-1
E.Tariuc/I.Cuznetov - V.Iampolschi/I.Lambantu: 2-1

Astfel, finala a fost disputată între cele mai bune două echipe concurente ale
Campionatului:

G.Gramatin/V.Petcov (nr.1) -  E.Tariuc/I.Cuznetov (nr.2)

Finala a început cu meciurile de simplu. Experimentatul I.Cuznețov, multiplu campion
național, cîstigă meciul său contra lui V.Petcov fără probleme. A urmat meciul dintre E.Țariuc și G.Gramatin, ultimul fiind și campionul anului 2012 în proba de Simplu "-45". 
Gramatin învinge, dar la limită, după 3 seturi, și egalează scorul pe echipe - 1:1. A urmat meciul decisiv de dublu, în care experiența lui Cuznețov și-a spus cuvîntul. Rezistența a fost dîrza, setul doi fiind încheiat cu un ghem decisiv (tie-break) în favoarea echipei  E.Țariuc/I.Cuznetov, care devine campioană națională. Pentru I.Cuznețov acesta este al patrulea titlu de campion național pe echipe (precedentele trei titluri le-a cucerit facînd echipă cu S.Guțu).


       Întilnirea pentru pentru locul trei s-a decis la fel în trei meciuri, cel de dublu fiind decisiv și aducînd victorie pentru echipa  V.Iampolschi/I.Lambantu cu 2:1 în fața echipei V.Lazarenco/A.Mariciuc.

Clasamentul final al premianților:

Loc 1. E.Tariuc/I.Cuznetov - echipa campioană națională
Loc 2. G.Gramatin/V.Petcov
Loc 3. V.Iampolschi/I.Lambantu
Loc 4. V.Lazarenco/A.Mariciuc

       La ceremonia de premiere președintele AVTM, Slavian Guțu, a ținut să remarce faptul că reluarea Campionatului pe echipe, după o pauză de mai mulți ani, a fost cu putință grație sprijinului semnificativ acordat de către Federația de profil în persoana președintei Federației, dra Marina Tauber. De asemenea, o contributie importantă a avut reprezentantul oficial în Moldova al Companiei de echipamente și accesorii de tenis "Babolat", în persoana dlui Valeriu Helbet. 

       Președinta FTM, dra Marina Tauber, a felicitat participanții și organizatorii Campionatului, subliniind atît reușita pe toate planurile a  competiției, cît și  cooperarea fructuoasă dintre FTM și AVTM începută în toamna lui 2012. 

AVTM-logo

 Serviciul AVTMinfo
contact@avtm.md

POZE: CAMPIONATUL PE ECHIPE

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 296672