Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / NAȚIONALELE DE AMATORI ȘI VETERANI 2013 - UN NIVEL SUPERIOR
03.11.2013
NAȚIONALELE DE AMATORI ȘI VETERANI 2013 - UN NIVEL SUPERIOR
Versiune tipar
 

NAȚIONALELE DE AMATORI ȘI VETERANI 2013 - UN NIVEL SUPERIOR

Ediția a XXI-a  Campionatului național al amatorilor și veteranilor tenisului a pus începutul celui de-al 3-lea deceniu de competiții majore organizate de Asociația Veteranilor și Amatorilor de Tenis din Moldova (AVTM), începutul fiind în 1993. 
Ediția XXI a Campionatuluia întrunit 74 de sportivi  din Chișinău, Tiraspol, Bălți,  precum și un participant din Toronto (Canada). Campionatul, care reprezintă competiţia anuală majoră (în aer liber) a veteranilor și amatorilor tenisului din țară, a fost organizat tradițional de Asociația Veteranilor și Amatorilor de Tenis din Moldova (AVTM). Al doilea an  consecutiv Campionatul s-a desfășurat sub egida și cu sprijinul Federației de Tenis din R.Moldova.
Sportivii au concurat în 3 categorii de joc – două de simplu (jucători sub 50 de ani, “-50”, şi jucători de peste 50 de ani, “50+”) și o probă comună de dublu (cu o sumă a vîrstelor de peste 70 de ani).
Conform opiniilor general exprimate de jucători, dar și de spectatorii prezenți, ediția a XXI-a a Campionatului a fost una a nivelului superior de joc, a unei calități înalte, lucru confirmat prin meciuri și finale de excepție. Au fost, bineînțeles, și surprize, iar în 2 din cele 3 probe campioni au devenit alți jucători decît campionii titulari. 

Iată cum s-au derulat evenimentele pe zgura Clubului de Tenis ”Locomotiva-777”, gazda Campionatului:
Simplu “-50”
Moldoveanul Andrei Razimovschi, stabilit cu traiul în Canada (Montreal), a venit din nou la Campionat fiind campion titular și reușește surprinzător și ferm să repete succesul extraordinar de anul trecut. De astă dată Andrei îl învinge lejer pe fostul profesionist și actual antrenor Vladimir Iampolschi (Chișinău) în două seturi - 6/0, 6/2. Felicitări, Andrei !. Felicitări și pentru chișinăueanul Alexandr Antoci, ocupant al locului III, care a înregistrat cea mai mare performanță a sa în turneele de veterani și amatori.

Simplu “50+”
În această categorie s-au înregistrat două surprize notorii, În primul rînd s-a subliniat de mai toată  lumea că a fost una dintre cele mai frumoase și disputate finale în toți cei 21 de ani de Campionat. Protagoniști – primii doi din fruntea clasamentului la zi, maestrul și legendarul Igor Cuznețov și, respectiv, Slavian Guțu, președintele AVTM.  Circa 3,5 ore a durat această fascinantă finală, în care S.Guțu practic s-a autodepășit, opunînd o rezistență agresivă și demnă multtitratului I.Cuznețov. Slavian a cîștigat primul set cu 7/6, a egalat în setul al doilea 5/5, pierzîndu-l totuși cu 5/7, ca în final să piardă în ghemul decisiv cu 7/10. Felicitat fiind de totți cei prezenți, Slavian a declarat după meci că pentru el ”...este o înfrîngere cît o victorie”. A doua surpriză a acestei finale este revenirea lui I.Cuznețov în calitate de lider absolut al probei ”50+” și garantarea practică a titlului de campion al anului 2013. Locul III a fost cîștigat de Veaceslav Dodu.   

Dublu
Această probă, care a contribuit semnificativ la nivelul sporit al calității competitției, prin perechi de certă valoare, a înregistrat a frumoasă surpriză. Autor al ei a fost noua pereche formată din chișinăuieunii Grigori Gramatin și  Iuri Rvaciov. Aceștia au demonstrat un joc calitatav, concentrat și fără complexe în fața titraților adversari. Iar finala a fost una pe potrivă, pe care au cîștigat-o categoric chiar contra deținătorilor titlului de campioni, Vitali Moscovciuc/Evgheni Țariuc. Scor final: 6/3, 6/4. Felictări sincere pentru Grigori și Iuri!
Turneul de consolare
Turneul de consolare, în care au jucat învinşii din primul tur al tablourilor principale de simplu de la cele două categorii de vîrstă, a fost cîştigat de Vladimir Lazarenco la ”-50” și de Serghei Smirnov la ”50+”. Marea finală de consolare dintre cei doi a fost cîștigată de V.Lazarenco.

În cadrul ceremoniei de premiere organizatorii au adus sincere cuvinte de mulțumire tuturor partenerilor și susținătorilor care au contribuit la succesul competiţiei: Federația de Tenis (cupe), Producătorul apei minerale “OM” (asigurare apă participanți), dnii Mihail uSATÎI (premii în probele de simplu), Ceslav cIUHRII (mingi de marcă), Ion Lambantu (contribuții fond de premii), Igor Lelenco (contribuții fond de premii), Eleferie PITEL (contribuții fond de premii), dl Valeriu Helbet (accesorii-cadou ”Babolat”), Igor Cojanov (contribuții fond de premii), Compania GIROVITAL (două cadouri speciale pentru două doamne-competitoare).  
ÎN NUMELE TUTUROR PARTICIPANŢILOR ŞI AL ORGANIZATORILOR LE ADUCEM SINCERE MULŢUMIRI ŞI PE ACEASTĂ CALE PENTRU SPRIJINUL ACORDAT.

 

Secvenţe foto de la Campionat:

                                   

 

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 296729