Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / AMATORII ȘI VETERANII LA AL XXV-LEA MASTERS, EDIȚIA 2017
01.11.2017
AMATORII ȘI VETERANII LA AL XXV-LEA MASTERS, EDIȚIA 2017
Versiune tipar
 

O nouă pagină istorică în tenisul de amatori și veterani a fost înregistrată la sfîrșit de octombrie curent prin ediția a XXV-ea a Turneului Masters-2017. Timp de 25 de ani, în intervalul 1993-2017, Asociația Veteranilor și Amatorilor de Tenis din Moldova (AVTM) a reușit să asigure constant cadrul competițional necesar desfășurării acestui prestigios turneu al finalului de sezon tenisistic pe teren descoperit, în care concurează cei mai buni 8 jucători din clasament la trei probe: Simplu ”-50”, Simplu ”50+” și Dublu.
În proba de Simplu ”-50” finala a fost cîștigată de către Victor CIORNÎI, proaspătul campion național, care a dispus de Vitalie Moscovciuc în două seturi – 6:3, 6:4.
În proba de Simplu ”50+” disputa a fost una dramatică. După abandonul, din cauza unei traume încă în faza grupelor, al lui Ion Lambantu, campion național titular și favorit nr.3, lupta s-a dat între ceilalți trei favoriți – S.Guțu (nr.1), I.Comarovschi (nr.2) și I.Lelenco (nr.4). S.Guțu reușește să treacă cu greu de I.Lelenco în faza grupelor, cîștigînd în setul decisiv. Cu toate acestea, I.Lelenco face un meci de zile mari în semifinală contra lui I.Comarovschi, salvînd două mingi de meci și adjudecîndu-și victoria în setul decisiv. Astfel, finala îi aliniază la start din nou pe S.Guțu și I.Lelenco. De data aceasta, Slavian Guțu dă dovadă de o mobilizare și concentrare exemplară, cîștigînd sigur în două seturi – 6:2, 6:4 – sporindu-și la maximum șansele de a deveni campionul anului 2017. Dînsul avea să remarce la finele meciului că a contat mult faptul că a simțit sprijinul, ca suporteră, din partea președintei Federației de Tenis, dna Elena Organ, prezentă în tribune.
În proba de Dublu, Victor Ciornîi, facînd pereche cu Igor Lelenco, mai cucerește un titlu și la Masters, iar Igor Lelenco, prin cîștigarea probei de Dublu,  își asigură practic titlul de campion al anului 2017 la Dublu. 
Vom sublinia faptul că proba de Dublu a Masters-ului este în mod tradițional și un turneu-memorial, în cadul căruia sînt comemorați, inclusiv printr-o masă de pomenire, doi foști membri ai AVTM – Iuri Martîșcenco și Boris Caranicolov. În acest an a fost comemorată și Nina Petrova, fostă antrenoare de tenis și membră AVTM, care a trecut la cele veșnice la început de septembrie curent. Bunul Dumnezeu sa-i odihnească în pace și să-i ierte.
Întreaga paletă de cîștigători și premianți Masters-2017 se prezintă astfel:

Simplu "-50"

Simplu "50+"

Dublu

1. Victor Ciornîi
2. Vitalie MOSCOVCIUC
3. Alexandr Antoci
4. Iuri Boldîrev

1. Slavian GUȚU
2. Igor LELENCO
3. Igor Comarovschi
4. Vladmir Medvedev

1. I. LELENCO – V.Ciornîi
2. A.ZGARDAN – V.GALAJU
3. V.Moscovciuc – I.Comarovschi
4. A.Mariciuc – Gr.Gramatin

Luînd cuvîntul în cadrul ceremoniei de premiere, proaspăta președintă a Federației de Tenis, dna Elena Organ, avea sa remarce: ”Federația apreciază foarte înalt eforturile de un sfert de veac depuse de AVTM întru dezvoltarea și popularizarea tenisului de veterani și amatori, inclusiv asigurarea cadrului competițional atît de necesar și prezența constantă în compețiile internaționale, europene și mondiale. Chiar dacă acum Federația trece printr-o perioadă mai dificilă, de tranziție, vă asigur că parteneriatul cu și sprijinul nostru pentru AVTM va continua și se va extinde”.

Conducerea AVTM ține să mulțumească și pe această cale partenerilor săi, prin al căror ajutor important a fost posibilă desfășurarea prezentei ediții a Masters-ului în condiții foarte bune – dl Artur Zgardan, Compania „GBS” S.R.L. (dealer ”Chevrolet”) în persoana directorului, dl Serghei Babenco, Federația de Tenis și Compania ”Gelibert”/aqua unIQa, Babolat-Moldova, dnii Anatol Martișcenco și Eleferie Pitel.

 

AVTM-logo

Serviciul AVTMinfo
contact@avtm.md

Secvențe foto
















 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 295641