Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / AVTM - 17 ani de activitate (1992-2008)

AVTM - 17 ani de activitate (1992-2008)
Versiune tipar
 

ASOCIAŢIA VETERANILOR ŞI AMATORILOR DE TENIS DIN MOLDOVA (AVTM) este  o   asociaţie  naţională, neguvernamentală, nonprofit şi  independentă,  fondată  la  14  decembrie 1991. În prezent  AVTM  întruneşte   circa  55   de  membri amatori şi veterani ai tenisului ("veteran/senior" = jucător de  tenis de peste 35 de ani, indiferent dacă a făcut sau nu tenis de performanţă la o vîrstă mai tînără).

Din activitatea internă a AVTM

  • În anii 1992-2008 AVTM  a desfăşurat o intensă activitate pe terenurile de tenis de la Stadionul  Republican şi de la Clubul “Locomotiva-777”: turnee, antrenamente ale  membrilor AVTM şi cursuri de iniţiere în tenis pentru copii şi maturi.
  • În 1992 AVTM a lansat un circuit de turnee interne pentru amatori şi veterani, precum şi clasamente ale jucătorilor actualizate lunar. Cele mai importante competiţii ale sezonului tenisistic sînt următoarele: 1) Campionatul naţional al amatorilor tenisului din Moldova (16 ediţii);  2) Campionatul naţional pe echipe “Cupa AVTM” (4 ediţii); şi  3) Turneul campionilor “Masters” (16 ediţii). În anii 1995-2004 AVTM a organizat 8 ediţii ale Turneului “Micii aşi ai Moldovei” pentru cei mai talentaţi copii de la cluburile de tenis din capitală.  AVTM prima în ţară a organizat Turneul “Tatăl şi fiul” (3 ediţii, 1995-1997). În prezent AVTM organizează  anual circa 8 turnee interne pentru amatori şi veterani.
  • În afară de activitatea competiţională internă AVTM promovează cu perseverenţă tenisul în rîndul maselor largi, oferind iniţiere în tenis pentru toate vîrstele. În cei 17 ani de activitate peste 1200 de persoane au fost iniţiate în tenis de către AVTM. O serie de copii şi juniori, descoperiţi şi lansaţi de AVTM, s-au afirmat deja în tenisul de performanţă.

Din activitatea internaţională a AVTM

  • Cea mai mare şi mai importantă competiţie a AVTM este Campionatul internaţional de sală al veteranilor tenisului din Moldova. În perioada 1993-2004 AVTM a organizat 10 ediţii  ale  acestui campionat la care au participat jucători din 12 ţări: Armenia, Australia, Belarus, Franţa, Germania, Grecia, Liban, România, Rusia,  S.U.A., Ucraina şi  Moldova. Începînd cu ediţia 4 (1996) campionatul respectiv a fost inclus în Calendarul competiţional mondial al  Federaţiei Internaţionale de Tenis cu sediul la Londra (Marea Britanie), precum şi în Calendarul Federaţiei Moldoveneşti de Tenis.
  • Pe parcursul celor 17 ani de activitate AVTM a  participat  la circa 100 de campionate  şi  turnee  internaţionale   de   veterani din 9 ţări: România, Bulgaria, Israel, Belarus, Rusia, S.U.A., Turcia, Ucraina  şi Ungaria.  Numărul  total  de  medalii  cîştigate la campionatele şi turneele internaţionale este de circa 240. Vom  menţiona în mod  special  10  titluri  de  campion  internaţional  al   României  şi  7  de  vicecampion, un titlu de campion internaţional al Rusiei (Ivanovo, 2003), un titlu de vicecampion internaţional al Belarus (Minsk, 2002), titlurile de cîştigător la Turneele internaţionale de la Varna (Bulgaria, 1995) şi Tel-Aviv (Israel, 1996), 2 medalii de bronz la Turneul internaţional de la Istanbul (Turcia, 1993),  numeroase titluri  de  campion şi de vicecampion la turnee internaţionale din România (Iaşi, Bacău, Bucureşti, Botoşani, Galaţi, Suceava, Galaţi, Piatra-Neamţ, Mamaia), Rusia (Sankt-Petersburg), Ucraina (Ialta, Sudak, Iliciovsk) şi Belarus (Berioza, Grodno).
  • În anul 2004 veteranii Moldovei, sub egida AVTM, au înscris o nouă pagină în istoria tenisului de veterani prin debutul la Campionatul mondial pe echipe (Antalia, Turcia). În 2007 şi 2008 AVTM a înregistrat alte două participări ale tenismenilor veterani din Moldova la Campionatul mondial pe echipe.
 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 299006